Meer over Craft Bier

Wat is en maakt Craft bier?

Op dit punt vraag je je misschien af ​​wat Craft bier Craft bier maakt. Wat is er specifiek nodig om deze aanduiding te verdienen? 

Allereerst moet er gekeken worden naar de letterlijke vertaling van Craft bier, dat is namelijk ambachtelijk bier. Daarnaast Moet Craft bier aan drie criteria voldoen om als Craft bier beschouwd te kunnen worden, namelijk:

  1. Beperkte productie - Jaarlijkse productie van 6 miljoen vaten of minder. Kleine ambachtelijke brouwers geven om hun klanten en gemeenschappen en stellen smaak en kwaliteit boven winst.
  2. Onafhankelijkheid - Minder dan 25 procent van de brouwerij is eigendom van of wordt gecontroleerd door een producent van alcoholische dranken die zelf geen ambachtelijke brouwer is.
  3. Traditionele ingrediënten - Een meerderheid van het totale drankvolume van de brouwer is afkomstig van traditionele of innovatieve ingrediënten en hun fermentatie.

 

Goede economie, geweldige smaak.

Als je ambachtelijk bier drinkt, steun je lokale ambachtslieden en draag je bij aan een cultuur die gebaseerd is op lokale productie, zelfvoorziening en gemeenschapswaarden. Wat het echter nog beter maakt, is dat deze ambachtelijke brouwsels geweldig smaken.

Er zijn veel redenen waarom Craft bier beter smaakt dan zijn in massa geproduceerde tegenhangers. Om te beginnen, terwijl industriële brouwerijen soms additieven zoals rijst en maïs gebruiken om de productiekosten te verlagen, vermijden Craft bieren over het algemeen deze goedkopere (en minder smaakvolle) ingrediënten. Het is geen toeval dat advertenties voor reguliere bieren vaak gericht zijn op gimmicks zoals 'koude indicatoren', in plaats van te praten over hoe de bieren eigenlijk smaken.

Alle goede Craft bieren zijn gebouwd op een solide basis van mout, gist, hop en water. Dat is echter nog maar het begin, aangezien veel brouwers unieke smaakcombinaties creëren door toevoegingen zoals fruit, chocolade, planten en groenten. Maar het basisidee is vrij eenvoudig: ingrediënten van hogere kwaliteit en meer. U zult geen moeite hebben om het verschil te proeven.

 

De handtekening van de brouwer.

Het zijn niet alleen de ingrediënten die Craft bier onderscheiden van zijn in massa geproduceerde tegenhangers. Individuele brouwers geven ook hun unieke draai aan de producten van hun brouwerijen, en deze "signatuur" is duidelijk zichtbaar in hun stijlen.

Net zoals een Picasso herkenbaar is als een Picasso, of het nu een stilleven, een portret of een landschap is, zo weerspiegelen bieren van specifieke brouwers hun stilistische bijzonderheden (En hoewel beroemde schilders vaak teruggetrokken zijn, is de kans groot dat je zelfs je lokale bierartiesten kunt ontmoeten en je waardering persoonlijk kunt uiten).

  

Het is trouwens ook goed voor je!

Craft bier is niet alleen beter van smaak en van hogere kwaliteit, het is ook gezond (echt waar!). Craft bier bevat bijvoorbeeld een hoog gehalte aan silica, waarvan bekend is dat het beschermt tegen osteoporose. Studies hebben aangetoond dat degenen die van Craft bier genieten (uiteraard met mate) een hogere botdichtheid hebben dan niet-Craft bierdrinkers. Craft bier heeft ook hogere niveaus van antioxidanten en vitamine B dan gewoon bier, of zelfs rode wijn.

Dus of je nu de voorkeur geeft aan je gezondheidsdrank in de vorm van een lichte pils met subtiele citrusondertonen, of een decadente porter met koffiearoma's, Craft bier zal je helpen om te gedijen en te bloeien.